Događanja

Osvojene 2 zlatne, 1 srebrna i 1 brončana medalja na Državnom prvenstvu

U 2011. godini, na šestom po redu Državnom cheerleading i cheerdance prvenstvu u Zagrebu (u organizaciji Hrvatskog cheerleading saveza) Jump je osvojio dvije zlatne, jednu srebrnu i jednu brončanu medalju u juniorskoj i seniorskoj show dance kategoriji.

Sudjelovanje na državnom prvenstvu i svjetskom prvenstvu

Seniorska skupina Plesnog studija „Jump“ također je sudjelovala na državnom prvenstvu „Croatia Open“ u Rijeci, u organizaciji Europske show dance Unije i ostvarila izniman plesni uspjeh. Naime, seniorke Jump-a osvojile su dva druga mjesta u suvremenom plesu, a u kategoriji „open/MTV dance“ peto mjesto. Tako su se kvalificirale na svjetsko prvenstvo pod nazivom „World Dancestar 2011.“ na kojem su (među 27 zemalja svijeta) osvojile visoko 11. mjesto.

Organiziranje projekata humanitarnog tipa

Članovi studija i KUC-a „Koprivnica“ organiziraju i provode projekte humanitarnog tipa. Tako su u 2011. pokrenuli projekt „Pay it forward/Croatia“ („Šalji dalje /Hrvatska“) uz pomoć američke organizacije „Pay it forward Movement“ u sklopu kojeg će pomagati lokalnim udrugama, ustanovama te djeci i mladeži. Naime, radi se o vrlo nesebičnom i kreativnom projektu u koji su se, na poticaj plesača i voditeljica Jump-a, uključile udruge, institucije i klubovi za djecu i mladež, uz potporu Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije. Niz dobrih djela pokreće se podjelom simboličnih narukvica kojima se svi sudionici obvezuju nastaviti lanac i pomoći nekom drugom, a koje su plesači Jump-a zaprimili od glavnog pokretača ovih aktivnosti, Charley Johnsona. Zeleno svjetlo za ovaj projekt Jump je dobio i od same autorice istoimene, slavne knjige (Catherine Ryan Hyde) po kojoj je kasnije snimljen i film.

Održan "Plesodrom 2011."

U lipnju 2011. Plesni studio „Jump“ završio je trinaestu po redu plesnu sezonu svojom završnom priredbom „Plesodrom 2011.“ na kojoj su, osim plesača Jump-a sudjelovali i Plesni studio „Ola la“ iz Koprivnice te „Lena“ i „JazzOn“ iz Varaždina. Uz atraktivne koreografije, mnogobrojni su posjetitelji imali prilike upoznati se s međunarodnim projektom Kulturno umjetničkog centra „Koprivnica“ i Plesnog studija „Jump“ pod nazivom „Šalji dalje“, Hrvatska („Pay it forward“, Croatia) kojeg su preuzeli od američke fondacije „Pay it forward movement“.