Događanja

Plesni studio "Jump" održao još jednu tradicionalnu , plesnu manifestaciju pod nazivom "Plesodrom 2016."

Svake godine u mjesecu lipnju održava se naša završna plesna manifestacija pod nazivom PLESODROM 2016. Osim koreografija svih plesnih grupa PS Jump-a koje su marljivo uvježbavale i predstavljale na raznim plesnim natjecanjima, gostovanjima i susretima tijekom 2016. godine , publici su se predstavile gostujuće plesne organizacije iz Varaždina, Čakovca, Ludbrega, Novog Marofa i Ivanca . Plesni klubovi:UPS Feel, Ivančica, Vivona , Crazy Hill, Plan B, Spin Box i M-Fit dovele su nam u goste sve dobne skupine plesačica i plesača sa kojima rade u svojim gradovima od 4 do 44 godine starosti , te u bogatstvu plesnih izričaja od suvremenog, jazz dance-a do hip hop-a , otplesale ukupno 20 atraktivnih plesnih točaka. U programu je sudjelovalo više od 150 plesača amatera.
Nakon Plesodroma put nas je odveo u Čakovec gdje smo na poziv PS Vivone sudjelovale na 4. Reviji plesa. Od mjeseca srpnja do rujna 2016. plesačice Jump-a uzivale su u zasluženom ljetnom odmoru.
Upisi u sve dobne skupine počinju ponovno u listopadu 2016. , za djecu i mlade u dobi od 7 do 19 godina starosti , te traju cijele godine.

Jump se predstavio na TREPS festivalu i sudjelovao na 2. Ivanečkim plesnim susretima

Prolaskom na TREPS 2016. festival , 15.05.2016. godine ,među nekoliko odabranih koreografiju u show dance plesnom izričaju u Zagrebu predstavio se i naš duo Nensi Glavnik i Karla Knez sa koreografijom "With love" Andreje Herman i ostvario zapaženi rezultat. Također smo već idući vikend otputovale u Ivanec gdje smo u organizaciji PK Ivančica iz Ivanca sudjelovale na 2. Ivanečkim plesnim susretima. Nakon toga 28.05.2016. čeka nas predstavljanje najmlađe plesne skupine u Peterancu na tzv. Mudlinijadi.

"Malci muzealci" i Jumperi obilježili Međunarodni PAY IT FORWARD dan 28.04.2016.

Dana 28.04.2016. diljem svijeta slavi se ŠALJI - DALJE internacionalni dan.
U proslavu se uključuju i tete Helena Kušenić i Maša Zamljačanec iz Muzeja grada Koprivnice koje provode pedagoško-edukativni program poznat našim građanima pod nazivom „Malci muzealci“ .Plesni studio "Jump" prepoznao je njihov hvale vrijedan rad s djecom, te će im pomoći nabavkom OKRETNOG KOLA koje će koristiti u raznim radionicama , a prvenstveno za vrijeme održavanja Renesansnog festivala te razvijanje motorike i drugih vještina kod djece.
Proslavi međunarodnog Šalji dalje dana pridružuje se Nikola Sinković koji će za vrijeme održavanja Plesodroma 2016. održati izložbu svojih kreativnih crteža u predvorju Doma mladih na temu POKRET. Nama je od prije poznat jer je sudjelovao zajedno sa Batić Tonijem u izradi božićnih ukrasa u prosincu prošle godine zajedno sa članicama Plesnog studija Jump.
Teodora Lukavski će također obilježiti današnji dan svojim slikama plesačica Jump-a u pokretu , koje će biti prikazane na izložbi za vrijeme Plesodroma 2016. dana 11.06.2016. godine u 18 sati, a čije slike naših plesača pratite na našoj službenoj stranici.

GO OUT AND DANCE proslava je Međunarodnog dana plesa koji se slavi diljem svijeta 29.04.2016.

Svim plesačima i zaljubljenicima u ples i pokret želimo sretan Međunarodni dan plesa .Slikama u obliku plesnih skulptura i plesnim programima od 17 do 19 sati ,u mnogim gradovima u Hrvatskoj ( Karlovac, Rijeka,Rovinj,Poreč,Pag, Sveta Nedjelja,Požega,Gospić,Zadar,Zagreb,Koprivnica) obilježit će se rođendan svih plesača. Prenosimo vam hrvatsku i svjetsku poruku povodom rođendana svih plesača diljem svijeta. Plesni studio "Jump" obilježit će ga nastupima u Domu mladih u Koprivnici te Srednjoj školi Koprivnica koji organiziraju programe povod ovog dana. Naša plesna poruka glasi : "Plešite jer ples razgaljuje i dušu i tijelo".


HRVATSKA PORUKA U POVODU MEĐUNARODNOG DANA PLESA

„Plesači su glasnici bogova”, citiram Marthu Graham koju su zvali majkom modernog plesa. Iza njezinih riječi stoje mudrost i nevjerojatna snaga, jer gledajući umjetnost kao što je ples katkad mi pada na pamet misao da svatko od tih predivnih bića izgleda kao nekakav svevišnji poslanik koji se na trenutak spustio među nas.
Ples je uvijek bio, i ostat će, univerzalni jezik, razumljiv svima, jer što bi naš svijet bio bez njega?
Zato se klanjam našoj profesiji na toj ljepoti i tim osjećajima koji su nas postavili i izgradili kao umjetnike, dajući nam privilegiju da pokretom izrazimo najdelikatnija stanja i emocije koje čovjek proživljava u svome životu.
Dragi kolege, cijenjeni poštovatelji plesne umjetnosti: sretan Vam Međunarodni dan plesa.
Leonard Jakovina

Leonard Jakovina, rođen je 9. studenoga 1981. u Zagrebu, gdje je 1997. završio Školu za klasični balet. Školovanje je nastavio u Münchenu na Visokoj školi za glazbu i kazalište, na kojoj je diplomirao 2000. Iste godine dobio je angažman u Bavarskom državnom baletu u Münchenu, a 2001. u Državnom baletu Berlin, u kojemu 2003. dobiva status solista velikih uloga.


SVJETSKA PORUKA U POVODU MEĐUNARODNOG DANA PLESA

KARAKIA (Molitva)

dodirnuti svemir
izvor naše božanskosti
osvjetljavajući
lice predaka
tako da možemo vidjeti našu djecu
tkani gore, pokraj, dolje
sjedinjeni svi u
našem tijelu i kostima
i sjećanju
Zemlja se okreće
ljudi masovno migriraju
kornjače se okupljaju u tihoj pripremi
srce je ozlijeđeno

plešimo
pokret ljubavi
pokret pravde
svjetlo istine

Lemi Ponifasio
(S francuskog prevela: Katja Šimunić)

Salā Lemi Ponifasio samoanski je umjetnik: koreograf, redatelj i dizajner. Godine 1995. utemeljio je MAU u Aucklandu (New Zealand) kao transformativnu akciju, radeći u zajednici i surađujući s umjetnicima širom svijeta. MAU je samoanska riječ koja označava objavu istine.

"Obojimo život zdravljem" - Belupo i Jumperice zajedno na glavnom gradskom trgu u Koprivnici

U subotu 23.04.2016. godine u vremenu od 9 do 12 sati u akciji zdravlja tvrtke Belupo pod nazivom "Obojimo život zdravljem" , sudjelovao je i Plesni studio Jump koji je svojim plesnim koracima i atraktivnim koreografijama pokazao kako plesači pokretom održavaju dobru kondiciju i zdravlje. Naučili smo i nekoliko novih plesnim pokreta uz pomoć Salsa plesnog kluba iz Zagreba. Nakon nastupa na trgu očekuje nas nastup povodom obilježavanja Svjetskog dana plesa u HNK u Varaždinu dana 28.04.2016., Srednjoj školi u Koprivnici i Domu mladih u Koprivnici dana 29.04.2016. gdje će se predstaviti sve dobne skupine Jump-a zajedno sa ostalim plesnim organizacijama grada Koprivnice.

"Od županije samo najbolje" koncert u Đurđevcu povodom obilježavanja dana Koprivničko-križevačke županije

I ove godine je Plesni studio "Jump" sudjelovao na koncertu povodom obilježavanja dana Koprivničko-križevačke županije pod nazivom "Od županije samo najbolje“ koji se održao u Domu kulture u Đurđevcu , s početkom u 18,00 sati, u nedjelju 17.04. Osim plesačica Plesnog studija Jump i Mažoretkinja grada Koprivnice na koncertu je sudjelovao: puhački orkestar DVD-a Đurđevac,Tamburaški sastav KUD-a "Rudar" iz Glogovca, Dječja grupa KUD-a "Rudar", Mješoviti vokalni sastav KUD-a "Stari graničar" iz Cirkvene, KUD Molve i Prugovac, Hrvatsko pjevačko društvo "Kalnik" iz Križevaca i dr. Ovaj tradicionalni program održava se već treću godinu za redom u organizaciji Zajednice kulturnih udruga Koprivničko-križevačke županije.

Predstavljanje Plesnog studija Jump na 13. TREPS plesnim susretima u Zagrebu

Dana 09.04.2016. godine Plesni studio "Jump" ponovno se predstavio na 13. plesnim susretima u Zagrebu pod nazivom TREPS 2016. natjecateljskog karaktera. U show dance plesnom izričaju natjecale su se kadetska skupina i juniorski duo .Voditeljice -koreografkinje su Ella Vulić i Andreja Herman. Duo Karla Knez i Nensi Glavnik u kategoriji show dance juniori svojim odličnim nastupom izborile su ulazak na TREPS festivalu koji će biti održan u Zagrebu 15.05.2016. godine. Koreografiju pod nazivom "With love" potpisuje Andreja Herman.

Plesni studio Jump izborio nastup na ESDU natjecanju u Poreču pod nazivom World Dance Master

Na kvalifikacijskom natjecanju DanceStar u ožujku 2016. godine u Hypo centru u Zagrebu ,predstavio se u kategoriji duo-open , juniori ,plesni par Karla Knez i Nensi Glavnik. Sigurnim nastupom u koreografiji Chandelier,Andreje Herman, izborile su ulazak u finale svjetskog natjecanja WorldDance Master koji se održava u Poreču od 23. do 29.05.2016. godine. Poreč će i ove godine biti domaćin finalnog natjecanja DanceStar 2016.- najvećeg svjetskog eventna u plesu u Hrvatskoj. Čak 50 000 plesača iz 55 država cijeloga svijeta sudjeluju na ovom poznatom natjecanju koje potječe iz Hrvatske. Taj osmi po redu jedinstveni plesni događaj daje plesačima priliku da sudjeluju na raznim radionicama i seminarima stručnih voditelja i plesača te uživaju u raznim koreografijama različitih plesnih stilova i tehnika. Neki od sudaca su: Leonard Jakovina, Igor Barberić, Alejandro Europe i dr. Kategorije u kojima se najbolji pojednci ili skupine natječu su: balet, modern dance, step, akrobatski ples, urban, open, MTV, jazz, contemporary, B-boing.

Ekipa H-epicentra Connect dobila „Šalji-dalje, Hrvatska“ narukvice i postala dio obitelji iz niza priča o ljudskosti i humanosti

H-epicentar Connect je projekt u okviru Udruge H-epicentar iz Zagreba koji se bavi organiziranjem nešto drugačijih tuluma. Oni su zamišljeni kao mjesto susreta studentske i radničke mladeži gdje će se moći zabaviti i opustiti uz glazbu, pjesmu i ples, ali bez 'klasičnih poroka' (opijanja, droge, razuzdanosti i sl.). Također se nudi i određen sadržaj te se želi mladima približiti i predstaviti različite projekte, zajednice, udruge, razvijati kvalitetnu komunikaciju i prijateljstvo, potaknuti socijalnu osjetljivost i djelovanje mladih u svakodnevnom životu. Jedna od najbitnijih karakteristika H-epicentar Connect tuluma je njihov humanitarni karakter. Na svakom tulumu sav prikupljeni iznos donira se određenoj obitelji ili osobi u teškoj životnoj situaciji. O tome kome ćemo pomoći nema pravila. Nažalost, takvo je stanje u društvu da ljude u velikim financijskim kao i teškim zdravstvenim problemima gotovo ne treba ni tražiti. Uglavnom između situacija za koje čujemo odlučujemo prema tome kome nam se ta pomoć čini najhitnija i najpotrebnija. Uz sve to, mlade se želi potaknuti na odgovoran odnos prema svojim obavezama te iz tog razloga traju od 20 do 24h.

Tema tuluma 10. prosinca 2015. bila je 'Šalji dalje', inspirirana istoimenim filmom iz 2000. Pomoću primjera iz tog filma, iz života te pomoću izazova koje smo tjedan dana postavljali na Facebook stranici, pokušali smo mlade potaknuti da se odupru osjećaju bespomoćnosti i pesimizma koji nas svakodnevno okružuje tako da sami u svojoj okolini i situacijama u kojima mogu upravo oni budu ti pokretači promjene koji će napraviti razliku. Udruga koja se predstavila na tulumu zove se Put do uspjeha, koja mladima pomaže da otkriju svoje talente i nauče kako ih razviti na osobnom i profesionalnom planu te da na taj način daju svoj doprinos društvu. Donacije su se prikupljale za operaciju studentice Marije Begović iz Rijeke, koja boluje od neurofibromatoze - tip 1 (fibromi rašireni po cijelom tijelu), kao i od keloides multiplices (22 tumora na tijelu). Dosad je prikupljen tek dio njezinoj sedmeročlanoj obitelji nezamislivog ukupnog iznosa od 40.000 eura, a na samom tulumu prikupilo se 5.346,00 kn.
Bravo za H-epicentar Connect.