O nama

Kulturno umjetnički centar Koprivnica - Plesni studio Jump

Kulturno umjetnički centar Koprivnica (u sklopu kojeg, od samih početaka, djeluje i Plesni studio „Jump“) započeo je s radom 1998. godine te se može pohvaliti članstvom u Zajednici Kulturno umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije i Hrvatskom saboru kulture. Kao član Hrvatskog navijačkog i cheerleading saveza uveo je osnove cheerleading-a u grad Koprivnicu te ga uvježbava na svojim treninzima.
Plesne skupine Plesnog studija „Jump“ godišnje se predstave oko dvadesetak puta na raznim gradskim, županijskim, državnim, europskim i svjetskim manifestacijama, plesnim susretima i natjecanjima svojim koreografijama u show dance stilu te suvremenom plesu.
Studio okuplja djecu i mladež u dobi od 5 do 20 godina te sukladno dobnim skupinama (kadeti, juniori i seniori) održava redovite plesne treninge u Domu mladih u Koprivnici, Hrvatske državnosti 10, utorkom i četvrtkom od 18 sati.


Studio surađuje s mnogim domaćim i stranim plesnim centrima te svake godine organizira stručna usavršavanja voditelja i plesača, kao i tradicionalnu, završnu plesnu produkciju pod nazivom „Plesodrom“ na kojoj gostuju i skupine iz drugih županija.
U svom radu Plesni studio „Jump“ izričito nastoji potaknuti djecu i mladež na aktivno provođenje slobodnog vremena, uz druženje i kreativno izražavanje kroz pokret te na sudjelovanje u stvaranju kulturnog života u lokalnoj sredini.